ДИЕТИ ЗДРАВЈЕ УБАВИНА  ВЕЖБАЊЕ ДУХ/ТЕЛО ТАБЕЛИ И АЛАТИ РИЗНИЦА
 
  Најчитано:
УН диета
Месечинска диета
Диета со јаболки
Диета со јајца
Диета без диета
   
FORUM ФОРУМ
 
Запамти и сподели со другите !
   
  Искалкулирајте:
Индекс на телесна маса
Базален метаболизам
Потрошу. на калории
Табела на тежинa
 

Дух и тело - две лица на иста паричка. Страни посветени на преплетувањето на овие два елемента и нивното меѓусебно влијание и како сето тоа најдобро да се искористи.

 

ДА СЕ ДОЖИВЕЕ СТОТАТА

Еден од најзначајните фактори кои одредуваат колку добро ќе стареете не се вашите гени туку начинот на кој живеете – ова го покажало истражувањето извршено на 20 000 Британци... понатака >>


Motivacija za mrsavljenje  

9 СОКРИЕНИ ПОТИКНУВАЊА ЗА ДА ОСТАНЕТЕ МОТИВИРАНИ

Кога се во прашање вишокот на килограми и желбата да тие се изгубат – тоа што ни е потребно – дури и повеќе од дисциплнираноста е – јаката мотивациаја или силата што не покренува да напаравиме било што без обзир на препепреките на кои може да наидеме.... понатака >>

vizuelizacija i mrsavljenje  

ВИЗУЕЛИЗАЦИЈА И СЛАБЕЕЊЕ

Верувале или не но тоа што го мислите и сликите кои ги “ создавате “ во главата имаат големо значење за вашиот живот.Ова е моќна сила која ја имате и која може – буквално преку ноќ – да ви го смени животот во позитивна смисла... понатака >>

 

SUNGAZING - СЛАБЕЕЊЕ И ЛЕЧЕЊЕ СО ПОМОШ НА СОНЦЕТО

Дали верувате дека гледањето во Сонцето во утринските часови или на залез може да ви го намали апетитот? Дали верувате дека оваа едноставна метода може да ви го подобри здравјето? Дали... понатака >>


reiki  

REIKI - метода на природно оздравување и духовен развој

Reiki е едноставна и ефикасна метода на лекување со допир.Иако потекнува од Јапонија , ги надминува културните и религиските граници.Тоа е постепена и успешна метода на личен и духовен ... понатака >>

 

31 СОВЕТ ЗА ВАШЕТО ПРЕОБРАЗУВАЊЕ

Почетокот на новата година или на новиот месец е правиот момент да отпочнете со работа на себе.Веќе и самиот факт дека го читате овој текст кажува за тоа дека сакате нешто да смените во својот живот,да бидете во подобра форма,да бидете по здрави ... понатака >>

 

ПОКРЕНИ СЕ: ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЕНИ

Дојде пролета – време е за промени и нови искуства.Тоа е природата ,или природно Меѓутоа, дали ние сме природни? Затоа , и покрај фактот дека се се менува,од момент во момент ,во нешто друго ,нашата... понатака >>

 

ПСИХОДРАМА И ДИЕТА

Што е психодрама, какви средства на изразување користи, на кого е наменета, дали може да помогне на личности со зголемена тежина (кои не сакаат да бидат такви)…дознајте од текстовите Психодрама (Увод) i Психодрама и диета

 

ДИЕТА - ПРЕПРЕКИ ПРЕД СТАРТОТ (дел II)

Препрека 2 е очекувањето дека проблемот со вишокот килограми може да се реши со одредени медикаменти - таблети или прашоци,кои наводно го убрзуваат метаболизмот или одат кон … понатака >>

 

КАКО ДО ПО ЗДРАВ ЖИВОТЕН СТИЛ

На денешниот човек ,повеќе од било кога до сега ,му е потребна корекција на ставовите и промена на начинот на живеење.Тоа е промена која не ја менува само периферијата како што повеќето луѓе би сакале... понатака >>

 

CIGUNG ( Qigong ) што е тоа ?

Според мислењето на голем број авторитети Cigung ( Qigong) е древна наука на која и се губи трагот во минатото.Во древните времиња оваа наука била
распространета...
понатака >>

 

ДИЕТА - ПРЕПРЕКИ ПРЕД СТАРТОТ (дел I)

Овој текст е од областа со која најмногу се бавиме ,а тоа тренингот во успешно реализиарање на диетата и трајното одржување на идеалната телесна тежина.Да тргнеме од почеток, а почетокот... понатака >>

 

МЕДИТАЦИЈА

Се повеќе доктори ја советуваат медитацијата како средство за регулирање на повишениот крвен притисок, подобрување на физичките способности, олеснување при дишењето кај луѓе кои имаат астма, победа врз несоницата, за ослобидување од стрес ... понатака >>

 

ВО ВИТОК ДУХ ВИТО ТЕЛО

Истражувањата покажуваат дека лицата кои посетувале когнитивно – бихејвиорелен третман со цел да се ослободат од вишокот на килограми,не само што полесно и поуспешно држеле диета ,туку по правило и по завршувањето на когнитивно –. понатака >>

 

МОТИВАЦИЈА

Во сите сфери на животот ,било што да работиме,ни треба мотивација.Кога го
промените начинот на исхрана и почнат чудни мисли да ви се движат низ главата- следните реченици нека ја вратат вашата...понатака >>

 

ПОЗИТИВНИ ИСКУСТВА

Оваа страница е наменета за вашите позитивни искуства.Многу негативни искуства имаме сите , зарем не ? Затоа ,на овие страници сите ќе бидеме позитивни и ќе ги. понатака >>


 

МОТИВАЦИЈА ЗА НОВАТА ГОДИНА - 8 Одлуки

Прв ден е во Новата година ( за некои кои подоцна ќе читаат – може да биде трет, пети или триесети ден- не е важно) – како и секогаш,ние себе си даваме свечени ветувања што сакаме да работиме а што не во следната година... понатака >>

  

Licni trener

  Диета.мк и на:  
Фејсбук група
Twitter

Фејсбук страница:

  Корисни линкови
Спортски суплементи

Фитнес центар


 

   
   

Содржината на овој сајт е сопственост на диета.нет :: Некои права се задржани и се под Creative Commons 3.0 лиценца. Тоа значи дека можат да се превземаат текстови но мора да биде именуван правиот извор на информации (линк према сајтот www.dieta.mk), содржината не смее да се користи во комерцијални цели и не смее да се менува на било каков начин.