ДИЕТИ ЗДРАВЈЕ УБАВИНА  ВЕЖБАЊЕ ДУХ/ТЕЛО ТАБЕЛИ И АЛАТИ РИЗНИЦА
 
  Најчитано:
УН диета
Месечинска диета
Диета со јаболки
Диета со јајца
Диета без диета
   
FORUM ФОРУМ
 
Запамти и сподели со другите !
   
  Искалкулирајте:
Индекс на телесна маса
Базален метаболизам
Потрошу. на калории
Табела на тежинa
 

 

Bahove kapi kao podrška kod držanja dijete


Медицинскиот систем на Др. Едвард Бах(1886-1936) се заснова на духовна,емотивна и ментална рамнотежа.Овој систем ни помага да се запознаеме себе си и да се оформиме како личност.Баховите цветни капки се применливи во секоја животна ситуација,кога сме надвор од рамнотежа а држењето на диета е една таква ситуација.

За да знаеме како да ги користиме Баховите капки потребно е да знаеме што не спречува,што ни одмогнува и што ни ја отежнува приментата на диетата.Треба да се анализираме себе си и нашето расположение и врз основа на тоа да одбереме препарати кои ни одговараат.

Доколку не сме успешни во диетата,не можеме да одолееме на желбата кога ке видиме некоја чоколада,Cherry Plum е правилен избор.Ако патиме од грижа на совеста секогаш кога ќе потклекнеме и се казнуваме себе си,тогаш иако диетата е успешна не можеме да уживаме во успехот,Баховиот препарат Pine ќе ни помогне.Ако се чувствуваме изнемоштено и уморно ке земеме Oliva која ке ни помогне да ја вратиме изгубената енергија и да продолжиме со диетата. Crab Apple може да ни биде од голема помош ако диетата ја држиме затоа што се срамиме од себе си, од своите масни наслаги и од својот целулит... ќе не ослободи од сите негативни емоции и ќе ни помогне да се прифатиме себе си.Ако често ја повторуваме диетата од ново и не можеме да сватиме каде грешиме,Chestnut Bud ќе ни помогне да се освестиме. Imaptiens ќе ни помогне да бидеме стрпливи.Доколку се сомневаме во себе си,малодушни сме тогаш ке го земеме Gentian кој ке ни ја зголеми самодовербата.

Ова се само неколку примери како Баховите капки можат да ни помгнат.Вкупниот број на цветови е 38 и сите тие може да се применат во зависност од човек до човек,неговото расположение како и неговиот карактер.

Она што треба да го напоменеме: ако ги користиме Баховите капки како помош кај диетата-тука нивното влијание врз нашиот организам не завршува!Нивното делување е на вкупната личност на пример ако успееме да ги надминеме своите желби,тогаш во сите ситуации во кои сме биле неразумни и сме ја губеле контролата над самите себе со помош на Cherry Plum ке станеме разумни.

Капките се направени од не отровно цвеќе и превриена вода така што се безбедни,не се токсични,немаат негативни дејства,не предизвикуваат зависност,не може да се предозираш па затоа може да ги користат сите од трудници, бебиња,деца па се до стари лица.

Ukoliko nikada nismo radili na sebi, onda je to bolje prepustiti stručnom licu, Bahovom praktičaru, koji će umeti da nam pomogne da osvestimo svoja negativna osećanja i mentalna stanja i pomogne pri izboru preparata.

“Svako lečenje ima za cilj da pomogne pacijentu i da njegovu dušu i um dovede u sklad sa telom. Svako može da pomogne samom sebi, ali može da potraži i pomoć stručnjaka.”
(Dr. Edward Bach „Ye Suffer From Yourselves“, 1931).

 

 

Za dijeta.net Ivana Ivanović

 


 

Licni trener

  Диета.мк и на:  
Фејсбук група
Twitter

Фејсбук страница:

  Корисни линкови
Спортски суплементи

Фитнес центар


 

   
   

Содржината на овој сајт е сопственост на диета.нет :: Некои права се задржани и се под Creative Commons 3.0 лиценца. Тоа значи дека можат да се превземаат текстови но мора да биде именуван правиот извор на информации (линк према сајтот www.dieta.mk), содржината не смее да се користи во комерцијални цели и не смее да се менува на било каков начин.