ДИЕТИ ЗДРАВЈЕ УБАВИНА  ВЕЖБАЊЕ ДУХ/ТЕЛО ТАБЕЛИ И АЛАТИ РИЗНИЦА
 
  Најчитано:
УН диета
Месечинска диета
Диета со јаболки
Диета со јајца
Диета без диета
   
FORUM ФОРУМ
 
Запамти и сподели со другите !
   
  Искалкулирајте:
Индекс на телесна маса
Базален метаболизам
Потрошу. на калории
Табела на тежинa
 

Priredio: DN Tim
redakcija Dijeta.net-a

ДИЕТА СО СУВИ СЛИВИ

 

Диетата со суви сливи спаѓа во редот на “ брзи “ и “ кратки “ диети - односно на оние диети кои се користат само неколку дена по потреба ( кога омилената гардероба ви се “ намалила “ за еден конфекциски број ) а ви доаѓа важен настан каде што мора да изгледате тип – топ колку е тоа можно)

Значи, ова е популарна диета за оние кои сакаат да се ослободат од 2- 3 килограми за неколку дена.Прилично е едноставна и...досадна.Видете и сами :

Појадок: 6 суви сливи

Ужина: 1 јаболко

Ручек: 1 варено јајце и 1 виршла

Ужина: исто како ручек

Вечера: чаша јогурт


Додатни препораки

Се препорачува само на подполно здрави лица и тоа за период не повеќе од 3 – 5 дена.Обавезна е секојдневна физичка активност во траење најмалку 15 – 20 минути. Ако правилно се спроведува ,се губат окулу 1 кг дневно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Licni trener

  Диета.мк и на:  
Фејсбук група
Twitter

Фејсбук страница:

  Корисни линкови
Спортски суплементи

Фитнес центар


 

   
   

Содржината на овој сајт е сопственост на диета.нет :: Некои права се задржани и се под Creative Commons 3.0 лиценца. Тоа значи дека можат да се превземаат текстови но мора да биде именуван правиот извор на информации (линк према сајтот www.dieta.mk), содржината не смее да се користи во комерцијални цели и не смее да се менува на било каков начин.