ДИЕТИ ЗДРАВЈЕ УБАВИНА  ВЕЖБАЊЕ ДУХ/ТЕЛО ТАБЕЛИ И АЛАТИ РИЗНИЦА
 
  Најчитано:
УН диета
Месечинска диета
Диета со јаболки
Диета со јајца
Диета без диета
   
FORUM ФОРУМ
 
Запамти и сподели со другите !
   
  Искалкулирајте:
Индекс на телесна маса
Базален метаболизам
Потрошу. на калории
Табела на тежинa
 

 

ЈАПОНСКА ДИЕТА

 

Во текот на оваа двонеделна диета може да сметате на губиток до 7 кг.Првите 2 – 3 дена се малку потешки,но потоа се оди прилично добро.Може да се спроведува во било кој период на годината затоа што намирниците вклучени во оваа диета се достпани цела година.

Диетата има два цилкуса односно секој ден се повотрува после одреден период – во заградата може да видите кој ден.

Прв ден ( 13 ден)

Појадок: црно кафе
Ручек: 2 тврдо варени јајаца ,салата од варена зелка со растително масло,чаша сок од домати без сол.
Вечера: риба на скара или варена.

Втор ден ( 11 ден )

Појадок: црно кафе ,парче црн леб
Ручек: иба на скара или варена,салата од зеленчук со растително масло.
Вечера: 200 гр варена говедина,чаша јогурт

Трет ден ( 8 ден)

Појадок: црно кафе ,двопек ( од црн леб)
Ручек: голема печена тиквичка ,јаболко
Вечера: 2 тврдо варени јајаца,200 гр говедско варено,саалата со свежа зелка со растително масло.

Четврти ден ( 9 ден)

Појадок: црно кафе
Ручек: 1 меко варено јајце ,3 големи варени моркови со растително масло,15 грама тврдо сирење
Вечера: овошје

Петти ден ( 10 ден)

Појадок: свеж морков со сок од лимон
Ручек: голема варена или печена риба,чаша сок од домати без сол.
Вечера: овошје

Шести ден ( 14 ден)

Појадок: црно кафе
Ручек: половина варено пиле,салата од варена зелка и моркови со растително масло.
Вечера: 2 варени јајца,салата од зеленчук

Семи ден ( 12 ден)

Појадок: чај без шеќер
Ручек: 200 гр варено говедско,овошје
Вечера: изберете вечера од било кој ден сем од третиот


Додатни напомени :

-обавезна лесна прошетка барем 30 минути дневно

- 1 литар малку газирана вода со сок од еден лимон да се испие во текот на денот. ( најдобро кога ќе почувствувате глад а не е време за оброк).


 

Licni trener

  Диета.мк и на:  
Фејсбук група
Twitter

Фејсбук страница:

  Корисни линкови
Спортски суплементи

Фитнес центар


 

   
   

Содржината на овој сајт е сопственост на диета.нет :: Некои права се задржани и се под Creative Commons 3.0 лиценца. Тоа значи дека можат да се превземаат текстови но мора да биде именуван правиот извор на информации (линк према сајтот www.dieta.mk), содржината не смее да се користи во комерцијални цели и не смее да се менува на било каков начин.