ДИЕТИ ЗДРАВЈЕ УБАВИНА  ВЕЖБАЊЕ ДУХ/ТЕЛО ТАБЕЛИ И АЛАТИ РИЗНИЦА
 
  Најчитано:
УН диета
Месечинска диета
Диета со јаболки
Диета со јајца
Диета без диета
   
FORUM ФОРУМ
 
Запамти и сподели со другите !
   
  Искалкулирајте:
Индекс на телесна маса
Базален метаболизам
Потрошу. на калории
Табела на тежинa
 

 

Планирање на оброци

 


Со помош на долниот калкулатор можете на брз и едноставен начин да ги испланирате вашите дневни оброци во зависност од дневните потреби и активности..

Доволно е да од паѓачкото мени ја изберете намирницата која сакате да ја конзумирате за оброк и од левата страна ќе ви се појави колку носи калории на одредени количини ( можете неколку пати да кликнтете на истата намирница доколку сте земале поголема количина од наведената.

Ако воочите дека некоа популарна намирница сме изоставилеi, јавете ни се и ќе ја додадеме на списокот.

 

Планер на оброци

Вкупно калории на ден ккал

 

Појадок ккал
Појадок
Ручек ккал
Ручек


Ужина ккал
Ужина
 
 
 
Вечера ккал
Вечера
  

Licni trener

  Диета.мк и на:  
Фејсбук група
Twitter

Фејсбук страница:

  Корисни линкови
Спортски суплементи

Фитнес центар


 

   
   

Содржината на овој сајт е сопственост на диета.нет :: Некои права се задржани и се под Creative Commons 3.0 лиценца. Тоа значи дека можат да се превземаат текстови но мора да биде именуван правиот извор на информации (линк према сајтот www.dieta.mk), содржината не смее да се користи во комерцијални цели и не смее да се менува на било каков начин.