ДИЕТИ ЗДРАВЈЕ УБАВИНА  ВЕЖБАЊЕ ДУХ/ТЕЛО ТАБЕЛИ И АЛАТИ РИЗНИЦА
 
  Најчитано:
УН диета
Месечинска диета
Диета со јаболки
Диета со јајца
Диета без диета
   
FORUM ФОРУМ
 
Запамти и сподели со другите !
   
  Искалкулирајте:
Индекс на телесна маса
Базален метаболизам
Потрошу. на калории
Табела на тежинa
 

 

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОТРОШУВАЧКА НА КАЛОРИИ

 


Пресметајте колку калории трошите

Наведените податоци со однесуваат на времетраењето на активностите , а не за загревањето и истегнувањето.На пример,ако одите на аеробик и терминот ви трае 60 минути ,тогаш треба да водите евиденција дека од тие 60 минути ефективно се работи окулу 45 минути а останатото време е за загревање и истегнување.

Како се користи калкулаторот ? Едноставно :

1.Од паѓачкото мени одберете ја активноста ( на пример Кошарка )
2.Во полето Траење на активноста внесето го бројот на минути кои сте ги потрошиле за
дотичната активност.
3.Внесете ја вашата тежина во третото поле... и стиснете го копчето Пресметај.
Во полето резултат ќе се појави колку калории сте потрошиле бавејќи се со одбраната активност!

Активност
Траење на активноста Време во минути
Вашата тежина Килограми
Резултат
Потенцијална потрошувачка Калории (кКал)

 

 

 

 

 

 

  

Licni trener

  Диета.мк и на:  
Фејсбук група
Twitter

Фејсбук страница:

  Корисни линкови
Спортски суплементи

Фитнес центар


 

   
   

Содржината на овој сајт е сопственост на диета.нет :: Некои права се задржани и се под Creative Commons 3.0 лиценца. Тоа значи дека можат да се превземаат текстови но мора да биде именуван правиот извор на информации (линк према сајтот www.dieta.mk), содржината не смее да се користи во комерцијални цели и не смее да се менува на било каков начин.