ДИЕТИ ЗДРАВЈЕ УБАВИНА  ВЕЖБАЊЕ ДУХ/ТЕЛО ТАБЕЛИ И АЛАТИ РИЗНИЦА
 
  Најчитано:
УН диета
Месечинска диета
Диета со јаболки
Диета со јајца
Диета без диета
   
FORUM ФОРУМ
 
Запамти и сподели со другите !
   
  Искалкулирајте:
Индекс на телесна маса
Базален метаболизам
Потрошу. на калории
Табела на тежинa
 

 

КАЛКУЛАТОР ЗА ВНЕС НА КАЛОРИИ

 


Svako od nas bi trebao da zna koliko dnevno treba da unese kalorija, ali i koliko kalorija iz proteina, ugljenih hidrata i masti.

Со помош на овој калкулатор ќе ја дознаете количината потребна само за намалување на салото, потоа за намалување на салото и градење на мускулната маса а тука и делот за оние кои сакаат да ја зголемат силата и масата.Практична страна на овој калкулатор е тоа што поред бројот на калории покажува колку е тоа точно грама протеини,јаглено хидрати и масти.

Упатсво : Доволно е да во долното поле ја внесете вашата телесна тежина и во зависност од вашата цел побарате колку ви е дневно потребно кцал од јаглено хидрати,масти и протеини.

  

Licni trener

  Диета.мк и на:  
Фејсбук група
Twitter

Фејсбук страница:

  Корисни линкови
Спортски суплементи

Фитнес центар


 

   
   

Содржината на овој сајт е сопственост на диета.нет :: Некои права се задржани и се под Creative Commons 3.0 лиценца. Тоа значи дека можат да се превземаат текстови но мора да биде именуван правиот извор на информации (линк према сајтот www.dieta.mk), содржината не смее да се користи во комерцијални цели и не смее да се менува на било каков начин.