ДИЕТИ ЗДРАВЈЕ УБАВИНА  ВЕЖБАЊЕ ДУХ/ТЕЛО ТАБЕЛИ И АЛАТИ РИЗНИЦА
 
  Најчитано:
УН диета
Месечинска диета
Диета со јаболки
Диета со јајца
Диета без диета
   
FORUM ФОРУМ
 
Запамти и сподели со другите !
   
  Искалкулирајте:
Индекс на телесна маса
Базален метаболизам
Потрошу. на калории
Табела на тежинa
 

 

МЕСЕЧИНСКА ДИЕТА

поврзано со: месечеви фази


“ Месечинска диета “ е добро позната метода за која се кажува дека вршеи детоксикација на организмот и го потикнува телото на губење на тежината – дури и до 3 кг дневно.!

Принципи
Оваа диета се состои од пост во траење од 24 часа во периодот кога е млада месечина. .Постојат докази дека постот кога е полна месечина ( во трајање од 24 часа) дава одредени резултати,но ни приближно како постот за време на млада месечина.

Кога да се започне со месечинската диета
Значи, оној момент кога започнува младата месечина ( месечината преоѓа во нова фаза)- започнува и вашата диета.Кога тоа се дешава погледнете во табелата подолу.

Што е дозволено да се јаде/пие за време на мсечинската диета
Дозволено е само конзумирање на течности и тоа најдобро обична вода или слаб растителен чај (секако без шеќер).Доколку ви е тешко да пиете само вода и чај – може да додате и свеж сок од овошје или зеленчук – секако без шеќер и адитиви....Алкохол и млеко се стриктно забранети како и чврста храна.Количината на течност која треба да се внесе варира во зависност од личноста и се движи помеѓу 3 и 4 литри.

Што во случај на јака глад
Доколку почувствувате глад – испијте голема чаша сок од зеленчук..

Дали е дозволена физичка активност за време од 24 часа траење на диетата.
а., и пожелна е.Лесни вежби и прошетќи ќе ви помогнат во намалувањето на килограмите и забрзувањето на детоксикацијата.

Какви резултати можете да очекувате
За 24 часа би требало да изгубите до 3 кг – секако ако ги почитувате горенаведените правила. Еднодневниот пост истотака е одличне начин да телото се детоксицира и да се подобри имунитетот.

Додатни напомени
Кога ќе изгубите неколку килограми – продолжете да се храните со полесна храна и прилгодете го животниот стил на оваа диета.Ако сте “ борец “ на подолги патеки – ова е одличен начин да без преголем труд за неколку месеци се ослободите од вишокот на килограми

Табела
Месечинската диета може да ја започнете према податоците дадени во долната табела.Времето е дадено за земјите од EX – YU ( Централно европско време ).Ако има некои нејаснотии – јавете ни се и ќе се потрудиме да помогнеме.

Останатите читатели можат да се информираат за месечевите смени за своето подрачје на ОВОЈ линк и да внесат локација.

Табела на млада месечина 2013

Календарски месец
ден
час
минути
Јануар
11
20
44
Фебруари
10
08
20
Март
11
20
51
Април
10
11
36
Мај
10
02
29
Јуни
08
17
57
Јули
08
09
15
Август
06
23
51
Септември
05
13
37
Октомври
05
02
35
Ноември
03
13
50
Decembar
03
01
23

 

сите фази на месечината во 2013 година>>>


 

Licni trener

  Диета.мк и на:  
Фејсбук група
Twitter

Фејсбук страница:

  Корисни линкови
Спортски суплементи

Фитнес центар


 

   
   

Содржината на овој сајт е сопственост на диета.нет :: Некои права се задржани и се под Creative Commons 3.0 лиценца. Тоа значи дека можат да се превземаат текстови но мора да биде именуван правиот извор на информации (линк према сајтот www.dieta.mk), содржината не смее да се користи во комерцијални цели и не смее да се менува на било каков начин.