ДИЕТИ ЗДРАВЈЕ УБАВИНА  ВЕЖБАЊЕ ДУХ/ТЕЛО ТАБЕЛИ И АЛАТИ РИЗНИЦА
 
  Најчитано:
УН диета
Месечинска диета
Диета со јаболки
Диета со јајца
Диета без диета
   
FORUM ФОРУМ
 
Запамти и сподели со другите !
   
  Искалкулирајте:
Индекс на телесна маса
Базален метаболизам
Потрошу. на калории
Табела на тежинa
 

 

ТАБЕЛА НА НОРМАЛНИ ТЕЖИНИ

 

Табела на нормални тежини во однос на висината

Оваа е само рамковна табела на нормални телесни тежини и немојте да заборавите – мускулното ткиво е потешко од истата количина масно ткиво.Генерално,телесната тежина не е најдобра метода за одредување на подобрувањето / одржувањето на вашето здравје.Одредување на телесните маснотии ( од страна на стручни лица – лекари и тренери) дава права слика на состојбата на вашиот организам и на целите кон кои треба да тежнеете.

Како се користи долната табела? Едноставно пронајдете ја во колоната Висина во цм вашата висина, во зависност дали сте маж или жена прочитајте го распонот на идеалната тежина.На пример : ако сте жена висока 162 цм – распонот на вашата нормална тежина е 51 – 69 килограми.

 

Висина во сантиметри
Тежина во кг
Мажи
Жени
147
-
45-59
150
-
45-60
152
-
46-62
155
55-66
47-63
157
56-67
49-65
160
57-68
50-67
162
58-70
51-69
165
59-72
53-70
167
60-74
54-72
170
61-75
55-74
172 62-77 57-75
175 63-79 58-77
177 64-81 60-78
180 65-83 61-80
182 66-85 -
185 68-87 -
187 69-89 -
190 71-91 -
 

Licni trener

  Диета.мк и на:  
Фејсбук група
Twitter

Фејсбук страница:

  Корисни линкови
Спортски суплементи

Фитнес центар


 

   
   

Содржината на овој сајт е сопственост на диета.нет :: Некои права се задржани и се под Creative Commons 3.0 лиценца. Тоа значи дека можат да се превземаат текстови но мора да биде именуван правиот извор на информации (линк према сајтот www.dieta.mk), содржината не смее да се користи во комерцијални цели и не смее да се менува на било каков начин.