ДИЕТИ ЗДРАВЈЕ УБАВИНА  ВЕЖБАЊЕ ДУХ/ТЕЛО ТАБЕЛИ И АЛАТИ РИЗНИЦА
 
  Најчитано:
УН диета
Месечинска диета
Диета со јаболки
Диета со јајца
Диета без диета
   
FORUM ФОРУМ
 
Запамти и сподели со другите !
   
  Искалкулирајте:
Индекс на телесна маса
Базален метаболизам
Потрошу. на калории
Табела на тежинa
 

 

REIKI

Marketing

reiki

метода на природно оздравување и духовен развој

Reiki е едноставна и ефикасна метода на лекување со допир.Иако потекнува од Јапонија , ги надминува културните и религиските граници.Тоа е постепена и успешна метода на личен и духовен развој.Reiki поволно делува на физичкото и сихичкото здравје.Може да го користиме како техника на лечење со полагање на рацете на заболеното место или за остварување ма ментални цели.

Зборот Reiki се состои од два слога : реи – значи универзална, божанствена енергиа а ki – витална животна сила која протекува низ што е живо.Можеби наједноставно е Reiki да се опшие како божанствена светлост,енергија и љубов.

Dr Mikao Usui живеел во Јапонија во почетокот на 20 . век.Тој е заслужен што Reiki ни е денес достапен.Барајќи начин како Исус исцелувал Usui во старите будистички книги на древниот јазик санскриту го пронашол одговорот.1922 година ги соаставил животните правила на Reiki и почнал да ги применува за лекување.

Принципите на Reiki се следните :

  • Само денес немој да се лутиш
  • Само денес немој да се грижиш
  • Поштено заработувај за живот.
  • Почитувај ги родителите,учителите и постарите.
  • Покажи благодарност кон сите живи суштества.

Основни правила се да лицето мора да бара исцелување,треба да постои размена на енергија ,важно е неприврзувањето кон резултатите на исцелувањето.Reiki секогаш делува позитивно,не води кон вистината и најголемата благодет.

Reiki се пренесува од мајсторите на практичарите со иницијација.Тоа е посебен ритуал кој останал непроменет низ целата историја на Reiki.Постојат четири степена
нa Reiki и четири иницијации за да се помине патот од практичар преку мајстор до учител, оној кои што може да ги иницира другите луѓе.Иницијацијата на првиот степен е усмерена кон отварање на физичкото тело за да може да ѓи прифати и канализира повеќе животни енергии.Иницијацијата ги отвара енергетските центри на телото па така многу повеќе енергиа протекува низ телото што не чини оспособени да работиме некои од третманите на себе или на другите.Најбитно е
отварањето на срцевата чакра затоа што е клучна во примената на Reiki.Разните степени постојат за да му се даде време на секој практичар да се прилагоди на повисокото ниво на вибрации,да го совлада и да знае да го примени тоа што го добил со иницијацијата.

При работата на други практичарот само ја спроведува енергијата.При третманите не можат да се пренсуваат ни примаат дисхармонични енергии,заштитени се и практичарот и примателот.Кај ракоположувањата постојат 12 основни положби ака да целиот третман трае окулу 1 час.Reiki може да се работи и на далечина,
без присуство на лицето кое се исцелува.Кога некој го исцелуваме,даваме најмалку три поврзани третмани,толку време е потребно за да енергијата помине од физичкото тело до суптилните нивоа.

Некои од делувањата на Reiki : ги одстарнува блокадите за проток на животната енергија,воспоставува енергетска рамнотежа и и на тој начин ја подобрува работата на сите органи,позитивно влијае врз сите функции на телото, ја намлува болката, апнатоста,дава мирен сон и е корисно дополнување на редовната медицинска терапија.Ги развива личните способности,талентот, го развива чуството за смисол,
складност и љубов

Со Reiki успешно може да се прочисти просторот во кој живееме и работиме, храната ,лековите.Ќе ни помогне да живееме по здраво,по мирно, по складно со своите блиски,опкружувањето ,со господ.

На сите практичари им препорачувам секојдневно да ја работат вежбата за простување на себе си и на другите.Ефектите од Reiki се неизмерни.Нека ве води вашето сопствено,длабоко чувство на срцето и јакиот глас на интуицијата.Основната и најважна задача на Reiki е да ја зголеми вкупната радост и љубов ,да знаеме да прифаќаме се што ни се случува со доверба во Створителот на се што е.

 

Ljiljana Ilić
samostalni Reiki majstor-učitelj
mob. tel.: 064/623 22 95

e-mail: ljiljana.s.ilic@gmail.com 

Licni trener

  Диета.мк и на:  
Фејсбук група
Twitter

Фејсбук страница:

  Корисни линкови
Спортски суплементи

Фитнес центар


 

   
   

Содржината на овој сајт е сопственост на диета.нет :: Некои права се задржани и се под Creative Commons 3.0 лиценца. Тоа значи дека можат да се превземаат текстови но мора да биде именуван правиот извор на информации (линк према сајтот www.dieta.mk), содржината не смее да се користи во комерцијални цели и не смее да се менува на било каков начин.